”THE SHRINK NEXT DOOR” DEL 4

Marty och systern går skilda vägar efter en kris. Ike går vidare med sitt liv medan Marty sitter fast. Han saknar sin syster och tyr sig till Ike. I nästa nu har de startat en stiftelse tillsammans baserat på Martys pengar. Ike brottas ständigt med relationen till sin pappa men vägrar gå djupare in i sorgen, i stället manipulerar han skiten av Marty, vilket leder till ett svindyrt evenemang på Martys bekostnad.

STÖLD

Allt Marty vill, tänker, känner och behöver tar Ike och använder för egen räkning. Han tar Martys skämt också och säger till folk att det har som betalar för allt. Ikes hustru ser Ikes egenskaper men ingen vill tänka om sin make att han förutom vissa brister är empatistörd. Hon är en snäll och jordnära person liksom Marty är. På evenemanget är Ike hög av att vara i sällskap med så många kändisar och högt ansedda personer och ska visa sig bäst. Han stjäl ca 200 000 från Marty/deras stiftelse utöver de 60 000 som deras bord på evenemanget kostade.

DEN RÄDDANDE ÄNGELN

Marty får tillslut en ångestattack som de kallar hjärtattack och Ike ”räddar hans liv” genom att ta honom i ambulans till sjukhuset. Besöker sedan kvinnan som Mart tycker om, en till person som anar oråd, och ber henne att sluta träffa Marty därför att Marty är för sjuk.

REFLEKTION

I relation till min mamma fick jag utveckla ett alter ego, precis som Marty, som påminde om henne. Jag behövde en rustning för att orka med den misshandeln i hemmet. Ändå var vi inte lika, det vill säga ingen del av mig har hennes empatistörning. Det vara snarare ett sätt att föra mig, skämtsamhet och tuffhet (inte min genuina personlighet.) Detta alter ego hjälpte mig att överleva en väldig massa svårt, precis som Martys alter ego som han baserar på Ike hjälper honom på jobbet. Men man förlorar sig själv, vilket väcker ångest.