”THE SHRINK NEXT DOOR” DEL 3

Ike går inför att vända Martys syster emot honom. Samtidigt ger han Marty en karriärmöjlighet och leker Gud. Han har sina kontakter överallt. Under en session leker också Ike och Marty med identiteter, alter egon. Marty frågar om han vill komma och prata på Martys firma. Ike gör det och han sätter i gång med kontrollerandet genom delvis breda leenden och delvis plötslig aggression. Budskapet är: JAG ska ge dig livsmöjligheterna.

UTVALD

Marty mår bättre för han känner sig utvald, älskad, stöttad. Men allt annat i hans liv blir lidande av relationen till Ike, hans firma och relationen till systern.

Systern som anar oråd bestämmer tid hos Ike (”Dr. Fuckface”) Ike visar falsk empati och lirkar för att till slut vända ett sårbart ämne emot henne. Vilket hon genomskådar. Hon hade modigt öppnat för känslor och sanningar, men är stark nog att avsluta så fort Ike sviker förtroendet.

ÖVERGE

Ike svarar med att vända sig till Marty och hota att överge honom och vränger och vrider på begreppet gränser. Marty är nu som en heroinmissbrukare och Ike är hans fix. Han blir arg av tanken på att någon skulle gå emellan honom och hans fix.