NEJ ÄR NEJ

Man står upp mot psykopater och narcissister genom att inte engagera sig känslomässigt. De är beroende av våra känslor för att spela sina spel, utöva sin makt. De manipulerar oss med pseudokänslor, krokodiltårar, skriande behov, tomma hål. Man vill hjälpa. Man engagerar sig känslomässigt. Det är då de haffar oss på kroken, genom vår empati.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE

Sen är det ju svårt att veta hur en människa är innan man har erfarit det. Ändå finns det tydliga karaktäristiska drag. Kanske skippa namn på floder i Sydostasien och lära ut psykopatdragen istället. Ungar är starka och kapabla och de behöver få lära sig detta. Det är okej att lära sig om mörkret, så länge man har ljuset. Så länge man har hopp.

Talk to the hand. Teflon. Vatten på en gås. Jag bryr mig inte ett skit, du är inte mitt problem. Hur dåligt jag än mår är jag alltid mer värd än din skitbehandling. N.E.J. Hell to the No.

VÄRLDENS MÄKTIGASTE KRAFT ÄR GLÄDJE

Sen är glädje ett bra skydd också. Kärleken i varandra, i naturen, i livet och i rymden. Allt det vackra som vi har fått, som de svarta hålen, de negativa energierna blockerar – men bara tillfälligt. Man kan inte fylla svarta hål med ljus. De blir bara svartare. Talk to the hand.

Sörj, vråla, bearbeta, lämna det, säg tack och hej och välj ditt hjärta, som vill leva.