OTYPISKA FÖRÖVARE: HEBEFILER, KVINNLIGA FÖRÖVARE OCH VERBALA ÖVERGREPP

Det smärtar att skriva om detta men kunskap ger kraft och vi kan få en bättre värld genom att belysa mänsklighetens mörker.

HEBEFILER

Från wikipedia: Hebefili är vuxnas sexuella dragning till ungdomar som befinner sig i puberteten. Hebefili skiljer sig både från pedofili, som handlar om sexuell dragning till prepubertala personer och efebofili (vuxnas sexuella dragning till postpubertala ungdomar.)
Man kan ha dragning till en pubertal tonåring och genetiskt ha en förkärlek till att uppskatta ungdomlighet, eftersom denna tydligt kan markera fruktsamhet. En ung person är också lättare att dominera (och para sig med.) Detta biologiska perspektiv kan förklara vissa sexuella fantasier, samtidigt som det är vår skyldighet att inte agera ut sådana sexuella fantasier i vårt verkliga liv.

ORD SOM TILLHYGGE

Verbal misshandel är när någon skadar en annan med sina ord och anses ibland vara värre än fysiska övergrepp. Det kan handla om ditt utseende och kropp, dina känslor eller svårigheter och används i syfte att manipulera och kontrollera, få dig att må dåligt. Det finns olika former av verbala övergrepp, till exempel mobbing och gaslighting, som får offret att ifrågasätta sitt eget jag och sitt förnuft.

ORD SOM FÖRTRYCK

Verbala övergrepp inkluderar följande: aggressiva utbrott, anklaga och skylla, blockering och avledning, bestrida tankar, känslor, uppfattningar och upplevelser, förnekande av ilska eller övergrepp, döma och kriticera, minimering och trivialisering, undanhållning d.v.s. vägra dela tankar, känslor, intimitet. Och att kommentera någons kropp på ett sexualiserande sätt. (Exempel är chefen som säger att den anställdas hylla är fin eller fotbollsstränaren som pratar om onani med tjejerna i omklädningsrummet. Fel tid, fel plats, fel beteende.)

KVINNLIGA FÖRÖVARE FINNS…

… och långt vanligare än man tidigare har trott med växande antal och hög inblandning i bland annat barnporr på nätet.

BILDEN VI HAR

Exempel:
Tänk en stor hårig karl i läderväst och ölmage som konstant kommenterar barns kroppar, om någon har stora bröst oavsett om denna person är tio år gammal. Som håller brinnande blickar på dotterns bröstkorg för att se om tröjan börjat puta lite grand. Som pratar vitt och brett om sina egna och andra barns pubertetsutveckling och fäller kommentarer om att de onanerar, att de fått mens eller sperma, att de börjat få höfter eller stånd, att de har sex med vänner osv. (vilket de inte har vid elva års ålder) utan något vuxet ansvarstagande eller empati för barnens sårbarhet. Ett arsle som vi alla sett någon gång på film etc.

FÖRÖVARE I ALLA STÖPNINGAR

Ibland bor den här snuskgubben i en välvårdad kvinna, en modersgestalt som ska undervisa och beskydda, men som i stället tafsar verbalt på barnkroppar. Förövare kommer i alla former. Verbala sexuella övergrepp är svåra att reda ut och ofta inlindade i lager av manipulationer, lojalitet och hot. Kränkningen är den samma som vid fysiska övergrepp eller går djupare.

OFFRET ÄR OSKYLDIGT

Du som utsatts ska lita på dig själv. Lyssna på när ångesten kommer, när kroppen protesterar. Verbala övergrepp är särskilt svårt att definiera, särskilt i nära relationer eller när de är inlindade i falsk omsorg. Du förtjänar att bli hörd, sedd och fri och du är inte ensam.